Vivienna Новости

Німецький адвокат подав позов до ЄСПЛ проти Росії через анексію Криму + соц.опитування

Німецький адвокат подав позов до ЄСПЛ проти Росії через анексію Криму + соц.опитування

Адвокат із німецького міста Дуйсбурґ Гайнц Йозеф Зер подав скаргу до Європейського суду з прав людини проти Росії через анексію Криму та проведення на українському півострові незаконного референдуму

У своїй заяві правник звертається до статті 2 пункту 4 статуту ООН, згідно з якою усі члени ООН у своїх міжнародних відносинах повинні утримуватися від будь-якого застосування сили чи загрози застосування сили, що порушує територіальну цілісність чи політичну незалежність іншої держави або іншим чином суперечить цілям ООН, пише «Крим. Реалії».

Як пояснює адвокат Зер, відповідно до цієї статті жодна держава не має права здійснювати окупацію території іншої держави, окупація Російською Федерацією внутрішньої території України, півострова Крим, порушує міжнародне право, організація референдуму Російською Федерацією проходила в умовах, що суперечать Європейській конвенції з прав людини.

«Я б хотів дуже знати, чи стаття 2, пункт 4 ще діють. Можливо, я щось пропустив? Відповідно до Конституції України територія України є цілісною і недоторканною», – наголошує правник.
Наразі Україна вже направила до Європейського суду з прав людини цілу низку заяв. З

аява німецького адвоката перебуває на даному етапі у фазі допущення до розгляду, і, як уточнює правник, на формальних підставах суд не може її відхилити, але й прорахувати закон як точні науки, на жаль, теж не можливо. Гайнц Йозеф Зер висловлює припущення, що така скарга може заважати дипломатичному консенсусу. Якщо скарга буде допущена та розглянута, то, за словами німецького експерта, у перспективі президент Російської Федерації має піти під арешт.

Джерело

Так - 2 (100%)
100%
Ні - 0 (0%)
0%
Невпевнений - 0 (0%)
0%
- 0 (0%)
0%
0
  • 0
  • 1 917
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.