sivway Разное

Як роблять вугілля для кальяну

 

Кальянне вугілля використовується для розігріву тютюну. У різних країнах і регіонах кальян ще називають наргіле і хаббл-бабл. З ростом популярності кальяну в усьому світі попит на вугілля для кальяну також стрімко зростає - його можна знайти на полицях багатьох супермаркетів та інтернет-магазинів. Та яке ж вугілля найкраще і як взагалі його виготовляють?

У цій статті ми розповімо усі подробиці - від вибору сировини для виготовлення до пакування, адже це також важливо.

Матеріали для виготовлення вугілля для кальяну

Більшість вугілля для кальяну виготовляється зі шкаралупи кокосового горіха та фруктової деревини. На відміну від звичайного деревного вугілля, вугілля для кальяну має бути бездимним, без запаху, мати низький залишок золи, тривалий час горіння та постійний нагрів. Таким чином, кращим варіантом тут стає сировина з листяної деревини, кокосової шкаралупи і фруктових дерев.

Серед матеріалів для виготовлення вугільних брикетів - деревна тирса, кокосова шкаралупа та навіть рисове лушпиння і жом.

Процес виробництва вугілля для кальяну

Щодо процесу виробництва деревного вугілля для кальяну, то тут немає великої різниці з іншим виробництвом вугільних брикетів. Карбонізація, подрібнення вугілля, змішування зі сполучною речовиною, пресування та сушіння.

Зазвичай використовується карбонізаційна піч підйомного типу. Її вартість невисока, а монтаж і експлуатація доволі прості. Вертикальне завантаження ідеально підходить для кокосової шкаралупи та деревної стружки.

Не менш підходящим варіантом стає бездимна конструкція печі карбонізації повітряним потоком. Піч карбонізації виробляє деревне вугілля з деревини, бамбука, рисового лушпиння, кокосової шкаралупи та брикетів з тирси. Бездимний дизайн, піролізна карбонізація.

Зв’язувальні речовини для кальянного вугілля

Оскільки вугільний порошок не має пластичності, його потрібно формувати шляхом додавання якогось сполучника. Для зв’язуючих речовин для вугілля зазвичай використовують кукурудзяний та картопляний крохмаль, а також крохмаль тапіоки та інші речовини. В магазині Аладін https://aladin-kiev.com/ можна зустріти кальянне вугілля будь-яких видів з та з будь-якою зв’язувальною основою.

Спочатку крохмаль клейстеризують (зварюють у пасту), а потім змішують з порошком деревного вугілля. На 100 кг вугільного порошку додають приблизно 4 кг клейстеризованого крохмалю.

Готову масу поміщають у механічний прес для отримання вугілля необхідної форми. Після чого настає завершальний етап виробництва - пакування. 

0
  • 0
  • 388
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.